Zin in Native American Soep?

 "Mams soep"

Belangrijk is om soep te maken in een hoge pan, omdat lage pannen de stoom te snel laten verdwijnen. Wat niet ten goede komt van de smaak. Laat soep ook nooit koken! Zachtjes pruttelen is het beste. Vlees heeft uren nodig, groente en kruiden een korte tijd. Dus kijk af en toe even in de pot. Soep laat zich ook goed invriezen, dus je kan een hele pot maken en nog lang van nagenieten!

Wat heb je nodig?

1 liter water
3 repen uitgebakken bacon (uitgelekt)
1 grote gesneden ui
3 bosjes gehakte peterselie
3 in dunne plakje gesneden wortel
1/4 kopje van: bruine rijst, gerst, gespleten erwten (geel of groen)

We gaan beginnen!

Laat alles eerst een uurtje samen pruttelen in  (behalve de bacon).

Doe daarna een kopje verse spinazie en 1 of 2 kopjes red kidney beans erbij. Laat het nog zo'n 2 tot 3 uur op laag vuur pruttelen.

Als je alleen gedroogde bonen heb, laat ze dan in het begin samen pruttelen met de rest. Als je van tomaten houd, kun je er een kopje fijn gesneden tomaten toevoegen. 

Kruimel de bacon ongeveer 1/2 uur voor de soep klaar is. Wat kruiden  op het laatst toevoegen, zoals: peterselie, salie, tijm of komijn.

"Micida" (Eet smakelijk)

 

Datum: 13-06-2016 in native-american-recepten
Tags: soeprecept, native american, recepten